ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάνω από 1.500 στρέμματα με ελιές στη Νάξο «ανήκαν» ψηφιακά σε Κρητικούς

«Παππούς ήρθε να δηλώσει κτήμα με ελιές, αλλά το είχε δηλώσει κάποιος άλλος», είπε ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πάνω από 1.500 στρέμματα με ελιές στη Νάξο «ανήκαν» ψηφιακά σε Κρητικούς
Αρχείου - Eurokinissi

Σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας εξελίσσεται το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις αποκαλύψεις να είναι συνεχείς και να προκαλούν πονοκέφαλο στο κυβερνητικό επιτελείο, αναφορικά με τον τρόπο επιστροφής των τεράστιων χρηματικών ποσών που έλαβαν όσοι δεν δικαιούνταν.

Μετά τους προκλητικούς διαλόγους που υπάρχουν στη δικογραφία των 3.000 σελίδων και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχει γίνει γνωστό ότι πολλοί Κρητικοί πολίτες δήλωναν γεωγραφικές εκτάσεις εκτός νησιού προκειμένου να λαμβάνουν τις «παχυλές» επιδοτήσεις από τον «αμαρτωλό» ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου, «παππούς ήρθε να δηλώσει κτήμα με ελιές, αλλά το είχε δηλώσει κάποιος άλλος» και πρόσθεσε πως «είχαμε πολλά παρόμοια περιστατικά». Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «διαπιστώθηκε πως περίπου 1.500 στρέμματα στη Νάξο έχουν δηλωθεί από κατοίκους άλλων περιοχών».

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Καπούνης είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ πως «ο μεγαλύτερος αριθμός εκτάσεων που πιθανόν να έχει κάποιος στη Νάξο είναι περίπου 20 με 30 στρέμματα. Και αντ’ αυτού δηλώνονται 70 με 80. Κάτι τέτοιο πρακτικά είναι ανέφικτο για το νησί της Νάξου».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καπούνης είπε πως «στέλναμε υπομνήματα αλλά δεν έγινε κάτι. Έστειλα στον κ. Γεωργαντά αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι».

«Ζούμε μέρες του 2015 - Θα μας βάλουν σε μια γωνιά και θα "χτυπάνε"»

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Βάγγος, αγρότης στη Βοιωτία υποστήριξε πως εξαιτίας των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ «οι Ευρωπαίοι δεν κάνουν πίσω. Ζούμε μέρες του 2015. Έχουμε τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις και χώρες όπως η Γερμανία θα μας βάλουν σε μια γωνιά και θα “χτυπάνε”».

Συμπλήρωσε πως «θα ερημοποιηθεί όλη η ύπαιθρος. Έρχονταν οι επιδοτήσεις κάθε χρόνο και αντί να παίρνει ο καθένας 5 με 6 χιλιάδες ευρώ, κάποιοι έπαιρναν 400 χιλιάδες. Κι αυτό γιατί έμπαιναν στη μέση τα κοράκια».

Τέλος, ανέφερε πως «για τη Βοιωτία δεν έχει ακουστεί κάτι το ιδιαίτερο. Μας προβληματίζει όμως, η μεγάλη εικόνα. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Τα χρήματα πρέπει να ανακτηθούν απ’ αυτούς που τα πήραν».

Διαβάστε επίσης

Σχόλια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή